De beste tablets om e-books op te lezen

app5Heel veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om elektronische boeken te lezen. Geen gesleep meer met echte boeken maar 1 apparaat met toegang tot duizenden verschillende boeken die je direct kunt aanschaffen en lezen. Handig voor op vakantie, maar ook bijvoorbeeld in de trein of gewoon in huis. Voor de aanschaf van een E-book hoef je alleen nog maar online te gaan. Je kunt per genre, schrijver of onderwerp zoeken, maar ook andere zoekmogelijkheden zoals bestverkochte boeken, nieuwe uitgaves enzovoort. Betalen doe je met behulp van bijvoorbeeld PayPal of iDeal. Gemak dient de mens!

Welk tablet is het best geschikt voor het lezen van elektronische boeken?

Wanneer je een keuze gaat maken uit de vele verschillende tablets die tegenwoordig aangeboden worden is het belangrijk te bedenken wat je met het apparaat wilt doen. Wil je de tablet bijvoorbeeld vooral gebruiken om te lezen, dan doe je er verstandig aan een tablet met een groot scherm en een hoge resolutie aan te schaffen. Wanner je een mobiel apparaat wilt hebben met als doel continue internet verbinding te hebben maar ook als telefoon te gebruiken, dan ben je beter af met een kleiner soort tablet. Ook budget is natuurlijk belangrijk. In ons onderzoek hebben wij vooral gekeken naar de mogelijkheden tot het lezen van E-book. Hier volgt ons oordeel

Apple iPad Pro

app6De Apple iPad Pro is naar onze mening veruit het beste. Het scherm is lekker groot, 13 inch en door de hoge resolutie en verschillende instelmogelijkheden is het aflezen geen enkel probleem. De iPad Pro is flinterdun en licht. Hij is dus gemakkelijk mee te nemen en in de hand te houden. Wanneer het 13-inch beeldscherm te groot is, kunnen wij ook de 9.7 inch iPad Pro aanraden. Deze doet niet onder voor zijn grote broer. Groot voordeel van de iPad is dat vanwege de grote populariteit van deze tablet er ook enorm veel E-book en apps voor beschikbaar zijn. Ook een groot voordeel is de mogelijkheid om het scherm in tweeën te delen: Hierdoor wordt je in staat gesteld om te lezen en tegelijkertijd de vertrektijden van Schiphol bijvoorbeeld in de gaten te houden.

Samsung Galaxy Pro S

app7De Samsung Galaxy Pro S staat op een stabiele tweede plaats. Deze lichtgewicht tablet is voorzien van een metalen jasje en wordt standaard geleverd met een toetsenbord. Dit zorgt er voor dat je het tablet ook kunt neerzetten tijdens het lezen. Het scherm is ronduit het beste van alle tabletten maar een nadeel is dat de leesbaarheid van het E-book erg beinvloed wordt door de hoek waarin het tablet gehouden wordt. Hij is niet goedkoop, maar dit apparaat is meer dan alleen maar een e-reader.

Huawei Matebook

app8Huawei heeft met haar nieuwe Matebook zeker een hele goede indruk bij ons achtergelaten. Het tablet is licht van gewicht, dun en ziet er strak vormgegeven uit. Het beeldscherm geeft een prachtige weergave en de batterij gaat een goede 10 uur mee. Opladen is binnen 2.5 uur gebeurd. Ook als computer is de Huawei een plaats in de top 3 zeker waard. Het tablet is in verschillende beeldafmetingen te verkrijgen.