De beste apps voor kaartspelletjes 2016

app9Het spelen van kaartspelletjes bestaat al jaren. Over de hele wereld worden kaartspellen gespeeld. Sommige kaartspelen worden in grote delen van de wereld gespeeld: denk maar eens aan Poker en de vele verschillende varianten die van dit spel bestaan. Dit spel is niet alleen razend populair in Europa maar wordt in nagenoeg alle uithoeken van de wereld gespeeld. Vooral in Amerika, in de gokhoofdstad Las Vegas is dit spel al jaren razend populair. Op de uitslag van het kaartspel wordt in de casino’s naar hartenlust gegokt en er zijn mensen die zich zelfs beroepsmatig met dit kaartspel bezig houden. Het spelen van een kaartspelletje is iets waar heel veel mensen plezier aan beleven.

Kaartspelen op iPhone, iPad en tablet

Sinds de komst van het mobiele apparaat is het aantal spelers van kaartspelletjes enorm toegenomen. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken:

  • Het spelen van kaartspelletjes is door de eeuwen heen altijd al heel populair geweest.
  • Er bestaan kaartspelen die je met meerdere personen maar ook heel goed alleen of tegen een virtuele tegenstander kunt spelen.
  • Over het algemeen zijn de regels van een kaartspel niet erg moeilijk aan te leren.
  • Heel veel kaartspelen vragen om inzicht, een goed geheugen en een tactiek.
  • Kaartspelen worden ruimschoots aangeboden, zowel online als in de appstore.

De meest populaire spelletjes van 2016

Solitaire

app10Solitaire is wel het meest gespeelde kaartspel ter wereld op dit moment. Heel vaak wordt dit spel door de leveranciers van computers, laptops en mobiele apparaten als en Native App geïnstalleerd. Dat wil zeggen dat het bij aanschaf al op het dashboard of desktop geïnstalleerd staat en het spel ook te spelen is zonder directe internetverbinding. Ook in de verschillende appstores zijn ontelbare versies van dit spel te downloaden. De meeste zijn gratis, maar soms wordt er ook een kleine betaling gevraagd.

Card Crawl.

app11Voor de liefhebbers van Dungeons and Dragons is Card Crawl en echte must. Het spel is prachtig vormgegeven en de kaarten hebben de afbeeldingen van schilden, zwaarden, draken, levensdrankjes en nog veel meer! De spelregels van dit eenvoudig te leren spel zorgen dat het spel iedere keer opnieuw weer spannend is. In principe dient dit spel met meerdere deelnemers gespeeld te worden maar uiteraard zijn er ook apps waarbij je tegen een denkbeeldige tegenstander speelt. De bedoeling is om met de verschillende kaarten je tegenstander van al zijn kaarten te beroven (vergelijkbaar met het ouderwetse kaartspel Pesten) en ondertussen zoveel mogelijk goud te verzamelen.

Star Realms

app12Het speciaal voor de mobiele apparaten ontworpen Star Realms mag in de Top 3 van meest gespeelde en beste kaartspellen van 2016 zeker niet ontbreken. Alhoewel het spel al sinds enkele jaren op de markt is, wordt het nog steeds als toonaangevend en vernieuwend gezien. Spelers dienen met hun gekochte ruimteschepen te proberen elkaar uit te schakelen. Door de verschillende verhaallijnen die gespeeld kunnen worden kun je dit spel telkens weer opnieuw spelen. Klein nadeel is wel dat de kaartafbeeldingen niet erg groot zijn en er dus veel ingezoomd moet worden.