Film Apps

Wat is een Movie App?

app20Een movie app is een applicatie voor je mobiele apparaat waarmee het mogelijk wordt gemaakt echte films te bekijken. Alhoewel het scherm vaak klein is, doe de kwaliteit van de aangeboden films zeer goed aan. De meeste movie apps hebben duidelijk heel veel aandacht besteed aan het ontwerpen van apps met een zeer goede beeldkwaliteit. Qua geluid is er ook niks te klagen. Wel is het zeer aan te raden gebruik te maken van een al dan niet draadloze oortelefoon, behalve hinderlijk voor omstanders is het geluid in de meeste gevallen ook veel beter dan dat van uw mobiel apparaat. Een stel externe boxen kan ook uitkomst bieden en het plezier om via uw mobiele apparaat films te kijken enorm vergroten.

Welke verschillende Apps zijn er ?

Er zijn enorm veel apps op het internet te vinden die lijken te beloven dat u daarmee echte speelfilms kunt bekijken via uw mobiele apparaat. Maar al te vaak is dit niet waar. Na installatie van de app blijkt dan al snel dat het enkel om de zogenaamde trailers, of voorstukjes gaat. Wanneer het dan wel mogelijk is om een film via het mobiele apparaat wilt bekijken, dient vaak betaald te worden. Bij de gratis te downloaden apps is dit meer regel dan uitzondering. Maar ook betaalde apps geven geen garantie. Voor de consument blijft het opletten geblazen of een dergelijke app wel of niet de moeite waard is om op het mobiele apparaat te installeren.

De vier grootste App stores die het bekijken van echte films mogelijk maken zijn:

  • Google Play Apps
  • Showbox App
  • Movies Online App
  • Access movie now

Downloaden of streamen?

app21Vaak wordt de gebruiker ook voor de keuze gesteld of men de film wilt downloaden of streamen. Streamen betekent eigenlijk dat je de film via je internetverbinding direct bekijkt. Voordeel hiervan is natuurlijk dat het geen ruimte inneemt op je interne geheugen van je mobiele apparaat. Een nadeel kan wezen als je de film bijvoorbeeld in 2 of meerdere sessies wilt bekijken. En natuurlijk heb je ook een goede en snelle internetverbinding nodig. Wanneer je ervoor kiest om een film te downloaden en op een later ogenblik te bekijken, dien je natuurlijk wel in de gaten te houden of er genoeg intern geheugen beschikbaar is op je mobiele apparaat. Voor de rest heeft het bekijken van een gedownloade film veel voordelen: je kunt hem stopzetten en weer opnieuw starten waar en wanneer je maar wilt! Ook als er even geen internetverbinding beschikbaar is.